Software help archive

A read-only archive of old serato.com help threads.

No time code signal

Product
Scratch Live
Version
1.8.3
Hardware
Rane SL1
Computer
Mac
OS
Platform
-
djdeeg 9:17 PM - 17 February, 2009
Product: scratchlive
Version: 1.8.3
Hardware: scratchlive-sl1
Computer: mac
OS Version: 10.4
---

When i connect SL1 on Mac they recognized hardware but is no input signal from Timecode vinyl on both input channel and is no output signal when using internal mode and play track. Vu meter show signal but is no audio output.Stylus on turntable are ok.
Please help.
Serato, Moderator
Matt-C 11:06 PM - 17 February, 2009
Hi djdeeg.

Have you set up your turntables into the inputs of the SL1, and then the THRU into the mixer's Phono inputs, and the LINE out of the SL1 into the CD/LINE of your mixer's channel.

If you play the NoiseMap™ vinyl, can you see the circles in the Setup screen in Scratch Live ok?

Also make sure the mixer is hooked up to the amp properly.

Check this article:
serato.com

Let me know how you go.
djdeeg 11:24 PM - 17 February, 2009
When i play timecode vinyl is no circles in the Setup screen and everything is setup ok.
It seem that both input channels are death. Cables from turntable are ok and i try several type of stylus but it was same problem. I am DJ for 18 years and i know how to connect things in dj setup. I think that is problem in electronic in soundcard.
Serato, Moderator
Matt-C 11:59 PM - 17 February, 2009
Can you hear anything coming out of the SL box when playing a track from internal mode?
djdeeg 12:00 AM - 18 February, 2009
No, nothing coming out....
Serato, Moderator
Matt-C 12:02 AM - 18 February, 2009
But you can see the LEDs inside Scratch Live playing the track?

Can you unplug everything, then plug the SL1 box directly into a Line in on your amplifier? Do you hear sound then?
djdeeg 12:11 AM - 18 February, 2009
Yes, LEDs playing....
No, is nothing out when i connect SL directly........
Serato, Moderator
Matt-C 2:33 AM - 18 February, 2009
How long have you had your SL1 box for?
djdeeg 4:15 AM - 18 February, 2009
I buy SL last winter and they work ok, i don't used him last 3-4 weeks and now they don't work.
Serato, Moderator
Matt-C 4:49 AM - 18 February, 2009
So just to be totally clear there's nothing coming out of any of the RCA outputs from the SL box (the Line outs, or the Phono Thrus etc?). If there's not, we may have to get Rane to have a look at this. Let me know, and I'll let you know what to do from here.
Cheers.
djdeeg 10:38 AM - 18 February, 2009
Yes man, output signal is zero ....... if somebody can send me schematics with signal flow of SL i'll try find error. If not, please tell me nearest Rane service (i am from Croatia) where to send SL.
Serato, Moderator
Matt-C 8:37 PM - 18 February, 2009
Hi djdeeg.

The Rane guys will be along shortly to help you :)
djdeeg 9:01 PM - 18 February, 2009
Thanx
Rane, Support
Shaun W 9:22 PM - 18 February, 2009
Hi djdeeg,

Here's the contact info for our distributor in Croatia:

Niking D.O.O.
P.Zrinskog 4A
48260 Krizevei
Croatia
Tel: 385 48 270 103
Fax: 385 48 681 289
nikola@niking.hr

Give them a call or email and see what they can do :)

You can always send the unit to us (Rane) for factory service repair.

To send the unit in for repair you will need to be issued an RA# (return authorization number). To request an RA, please e-mail me your serial number, full name, shipping address and telephone number.

Once we receive the unit, our turnaround time is typically 2-3 days.

If you have any questions, please feel free to ask.


Rane contact -->> rane.com
Rane, Support
Shaun W 9:25 PM - 18 February, 2009
Have you tried your SL1 using a different computer?

Do you have access to a different SL1 you can use for testing?
djdeeg 7:31 PM - 19 February, 2009
I find where is error!!!. In power section is something wrong with part P025CMD but i can't find datasheet on web.Please tell guys from Rane if they could send me datasheet of this part.Problem is when i connect ext. power supply i have voltage on all parts, but when connecting usb i don't have power on DCP020507 but have power on digital section. When i connected together USB and ext. power then coming to overheating of P025CMD.So i need electronic help to fix that.
Thanx
Rane, Support
Shaun W 9:34 PM - 19 February, 2009
Unfortunately, we don't have a schematic available to the public. All Scratch LIVE hardware units (SL1, MP4, TM57SL) are FSO (Factory Service Only) and until they come of the FSO list, no schematics can be sent to the public.

Have you contacted Niking?
djdeeg 12:32 PM - 20 February, 2009
On Niking's number nobody answer.
I heard that he was sold this firm.
Rane, Support
Shaun W 10:08 PM - 20 February, 2009
Hi djdeeg,

Sorry for all the trouble :(

I'll ask Dean Standing (our International Sales Manager) for the contact info of our current distributor in Croatia and post back :)




To reiterate what I posted earlier, you can always send the unit to us (Rane) for factory service repair.

To send the unit in for repair you will need to be issued an RA# (return authorization number). To request an RA, please e-mail me your serial number, full name, shipping address and telephone number.

Once we receive the unit, our turnaround time is typically 2-3 days.

If you have any questions, please feel free to ask.


Rane contact -->> rane.com
djdeeg 3:04 PM - 26 February, 2009
Ok.....SL-1 work.....i find error and repair it
thanks for support........
Rane, Support
Shaun W 4:18 PM - 26 February, 2009
Thanks for the update. Glad to hear all is working :)
nik39 12:53 AM - 4 March, 2009
Quote:
Ok.....SL-1 work.....i find error and repair it
thanks for support........

You fixed it all by yourself?
Wow :)
djdeeg 8:41 AM - 4 March, 2009
Yes man....
Electronic is my hobby and i got internet so this is everything what i need.